Radnici Kruševacputa u štrajku

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

5. decembar 2012.
Kruševac-  (Beta) Radnici Kruševacputa počeli su u sredu štrajk, pošto poslovodstvo nije ispunilo dogovor i septembarsku platu isplatilo do 3. decembra, saopštio je Samostalni sindikat tog preduzeća.

Predsednik sindikata Kruševacputa Marjan Milojević rekao je novinarima da sindikat već mesec dana pregovara s poslovodstvom o isplati zaostalih plata i da je dogovor bio da se zarada za septembar isplati do 3. decembra.

„Novca za to nije bilo, jer je račun u blokadi, sindikat je pripremio odluku o stupanju u štrajk. Tražimo i da oktobarska plata bude isplaćena do 19. decembra, a da do 28. decembra primimo regres za 2011. godinu“, naveo je Milojević.

On je dodao da suština problema nije u sadašnjem poslovodstvu, već u onome što se dešavalo ranijih godina, podsetivši da je preduzeće od 2008. do juna prošle godine bilo u vlasništvu beogradske firme Europark.

Milojević je naveo da je Kruševacput pereuzeo novi vlasnik, ali je prethodni vlasnik Europark zapao u krizu, pa su banke, kada nisu mogle da naplate kredite od Europarka, puštale menice i blokirale račun Kruševacputa.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg