Пређи на садржај

Radnici Bačkaputa oslobodili prilaze Novom Sadu

Извор: Викиновости


9. јун 2011.
Нови Сад-  (Beta) - Radnici građevinskog preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput, članice NIBENS grupe, povukli su se u četvrtak popodne sa putnih prilaza Novom Sadu iz pravca Siriga i Temerina, koje su blokirali mehanizacijom, nezadovoljni odnosom države prema tom preduzeću.

Predsednik sindikata u Bačkaputu Đuro Trivunović rekao je agenciji Beta „da su radnici dobili uveravanja iz Beograda da su prebačene pare bankama za isplatu martovske plate“ i da je nakon toga, oko 16. časova odlučeno da se uklone blokade.

„Poslednju platu dobili smo za februar 2011. godine, dok regrese, putne troškove i tople obroke ne dobijamo još od 2009. zbog čega je oko 300 zaposlenih tužilo firmu“, rekao je Trivunović i podsetio da je račun Bačkaputa u blokadi.

Predsednik sindikata je kazao da radnici za sada neće blokirati puteve, ali neće dozvoliti sudskim izvršiteljima zaplenu imovine Bačkaputa, sve dok radna grupa Vlade Srbije ne donese odluku o sudbini tog preduzeća grupe NIBENS.

Preduzeće Vojvodinaput-Bačkaput je privatizovano pre šest godina kao akcionarsko društvo, a većinski vlasnik je Milo Djurašković.

Извор[уреди]