Radnici Bačkaputa blokiraju saobraćaj

Извор: Викиновости


9. август 2011.
NOVI SAD, 9. avgusta 2011. (Beta) - Zaposleni u putarskom preduzeću "Bačkaput" iz Novog Sada počeli su u utorak blokadu saobraćaja na autoputu Beograd - Horgoš, na deonici od Novog Sada do Vrbasa.

Šef kriznog štaba u "Bačkaputu" Vladimir Cvetković rekao je agenciji Beta da zaposleni sa 40 kamiona i teških mašina idu u pravcu petlje kod Vrbasa, najmanjom propisanom brzinom na auto-putu od 40 kilometara na sat.

Prema njegovim rečima iza vozila "Bačka puta" stvorena je kolona od nekoliko kilometara. Plan zaposlenih je da kad stignu do vrbaške petlje blokiraju radove na izgradnji te deonice auto-puta, dodao je on.

Nezadovoljni radnici pet putarskih preduzeća iz grupe Nibens blokiraće danas gradilišta na evropskom putnom pravcu Koridor 10 kroz Srbiju.

Predsednik Sindikata Bačkaput Đuro Trivunović kazao je u ponedeljak agenciji Beta da će radnici te firme blokirati radove na severnom kraku Koridora 10, a ostala putarska preduzeća u regionima gde im je sedište.

Predsednici Sindikata Preduzeća za puteve "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Beograd" i "Vojvodinaput-Bačkaput" smatraju da nisu ispunjeni zahtevi zaposlenih da im se isplate zaostale zarade i obezbedi novac za neometan nastavak rada.


Извор[уреди]