Radnici 7. jula nastavljaju proteste

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. јануар 2010.
Куршумлија/ Србија (Beta) - Radnici konfekcije "7. Juli" iz Kuršumlije, koji su zajedno sa radnicima "Kopaonika" 12 dana blokirali magistralni put Niš-Priština, najverovatnije će od ponedeljka nastaviti protest, jer im Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja nije ponudilo rešenje.

Predsednik sindikata konfekcije Živorad Veljović izjavio je da je sindikat pozvao radnike da se u ponedeljak okupe u sali opštine Kuršumlija, gde će odlučiti kako će nastaviti protest. "Nezadovoljni smo jer za nas nije pronađeno nikakvo rešenje. Većina radnika je već saglasna da konfekcionari nastave protest ali tek ćemo se dogovoriti o vidu protesta, blokadi državnih institucija pa čak i odlasku za Beograd", kazao je Veljović.

Kako je naveo Veljović, nezadovoljstvo je veće jer u Ministarstvu ekonomije niko ne spominje rešavanje problema u ovom kolektivu, uprkos brojnim pokušajima da se nadležnima predoči situacija u konfekciji, pa čak ni poslednji put kada su predstavnici ministarstva razgovarali sa predstavnicima "Kopaonika" i Simpa, budućeg strateškog partnera.

Извор[уреди]