Racionalnija vlada bila bi korisnija

Извор: Викиновости


4. децембар 2009.
Novi Sad-  (Beta) Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je u petak uveče u Novom Sadu da bi bilo vrlo korisno da Srbija ima racionalniju vladu, sa manje ministarstava.

"Treba sagledati da li je rekonstrukacija vlade moguća, a ona se pre svega tiče smanjenja broja ministarstava", rekao je Tadić novinarima u Izvršnom veću Vojvodine posle razgovora sa predsednikom Slovačke Ivanom Gašparovičem i vojvođanskim premijerom Bojanom Pajtićem.

Dodao je da je za rekonstrukciju vlade neophodna saglasnost svih partnera i naveo da je on, iako se ta problematika ne ubraja u njegove nadležnosti, spreman da da svoj doprinos. "Potrebno je da se stvore realistični uslovi da do rekonstrukcije vlade i dođe", kazao je Tadić.

Objasnio je da je prethodnih dana kritikovao pojedina ministarstva pre svega zbog komentara i diskreditacije koje su upućivane na račun DRI. "Srbija mora da bude jedno uređeno građansko društvo u kojem se sredstva troše na zakonit i transparentan način, a ne diskrecionim pravima pojedinih ministara ili nosilaca državnih funkcija", poručio je Tadić.


Извор[уреди]