Racija u Gazpromu u Berlinu

Извор: Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу


Остале вести из Немачке
Позиција Немачке

Мапа показује позицију Немачке

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Немачке посетите простор намењен овим вестима
Викивести:Немачка

28. септембар 2011.
Берлин-  (Beta) - Istražitelji Evropske komisije počeli su u utorak raciju u nemačkom predstavništvu ruskog koncerna Gazprom u Berlinu zbog sumnje da se bavi nedopuštenim radnjama koje ometaju slobodnu konkurenciju na tržištu.

Prema pisanju internet-izdanja lista Virtšaftsvohe, Evropska komisija u dokumentu od više stranica GazpromuGermania prebacuje da zloupotrebljava svoju moć na tržištu i dogovaranjem o cenama s pojedinim kompanijama ometa slobodnu konkurenciju. Ove optužbe odnose se prevashodno na poslove s veletrgovcima u ovoj branši u zemljama centralne i istočne Evrope.

Pretres je počeo i u nekoliko drugih firmi - u Nemačkoj u kompanijama E.on Rurgas i RWE, kao i u Gazpromovom preduzeću u Češkoj.

Predstavnik Gazprom-Germania je za nemački list rekao da ova firma "nema ništa da skriva", da na raciju gleda "opušteno" i da će "otvoreno i konstruktivno sarađivati sa Evropskom komisijom".

Slične izjave dali su i predstavnici E.on Rurgasa i RWE-a navodeći da "u potpunosti podržavaju proveru" i "sarađuju sa Evropskom komisijom".

Извор[уреди]