Пређи на садржај

Putin i Nikolić 11. septembra u Sočiju

Извор: Викиновости


4. septembar 2012.
Moskva/ Rusija (Beta) Predsednik Rusije Vladimir Putin sastaće se s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem 11. septembra u Sočiju, tokom Nikolićeve radne posete Rusiji, saopštio je u utorak Kremlj.

U saopštenju se navodi da će dvojica predsednika razmotriti puteve daljeg produbljivanja bilateralne saradnje u svim oblastima. Reč je, pre svega, o trgovinsko-ekonomskoj i energetskoj saradnji, i realizacija strateškog gasnog projekta Južni tok.

Putin i Nikolić će razgovarati i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, između ostalog i o stabilnosti na Balkanu.

Kako agencija Beta saznaje u izvorima u Moskvi, tokom ovog susreta neće biti potpisan nikakav dokument. Eventualno potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu, ali i drugi dokumenti mogli bi biti potpisani prilikom skorog, zvaničnog susreta Putina i Nikolića.

Kremlj podseća da je Rusija jedan od vodećih trgovinskih i investicionih partnera Srbije, da je trgovinska razmena dve zemlje 2011. iznosila više od dve milijarde dolara, što je za 42,5 odsto više nego 2010.

Od 2003. do 2011. godine ukupan obim ruskih investicija u privredu Srbije premašio je 1,5 milijardi dolara, dodaje se u saopštenju Kremlja.

Izvor[уреди]