Putari nastavljaju blokadu radova na Koridoru 10

Извор: Викиновости9. август 2011.
(Beta) - Nezadovoljni radnici pet putarskih preduzeća iz Nibens grupe nastaviće danas blokadu radova na gradnji autoputa severnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju.

Zaposleni u preduzećima za puteve (PZP) "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Beograd" i firmi Vojvodinaput Bačkaput zahtevaju isplate zaostalih zarada i obezbedjnje uslova za nastavak rada tih firmi.

Kako su agenciji Beta kazali u Samostalnom sindikatu putara Srbije, protest će se održati kod petlje na autoputu kod Vršca i trajaće do ispunjenja svih zahteva radnika. U sindikatu nisu mogli da potvrde da će biti blokiran granični prelaza sa Mađarskom, kod Horgoša navodeći da će putari doneti odluku o načinu protesta. Vlasnik Nibens grupe Milo Djurašković je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja i izvlačenja 32 miliona evra iz Fabrike maziva Krušvaca, koju je kupio u privatizaciji.

Preduzeća iz grupe Nibens imaju više od 5.000 zapošenih, a pet putarskih preduzeća iz te grupe održava više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvuje u izgradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju, kako i dela autoputa ka Crnoj Gori kod Ljiga.

Извор[уреди]