Putari iz Nibens grupe ponovo blokirali puteve

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. јун 2011.
BEOGRAD, 22. juna 2011. (Beta) - Radnici nekoliko preduzeća iz sastava Nibens grupe u sredu su ponovo blokirali puteve u Srbiji, zahtevajući deblokadu računa njihovih firmi, isplatu zaostalih plata i nastavljanje ugovorih poslova na koridorima 10 i 11.

"Sindikalne organizacije Preduzeća za puteve 'Beograd', 'Vojvodina-Bačkaput' iz Novog Sada, Preduzeća za puteve 'Kragujevac' i 'Niš', u serdu su se dogovorili da još jednom opomenu nadležne da reaguju na zahteve radnika", kazala je agenciji Beta predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović.

Prema njenim rečima, radnici iz Kragujevca su blokirali izlaz iz tog grada kod Krsta, prilaz iz Batočine, Preduzeće za puteve "Beograd" je blokiralo Ustaničku i Kruševačku ulicu u Beogradu, Požarevečki put, petlju kod Požarevca i Ibarsku magistralu.

Preduzeće "Vojvodina-Bačkaput" blokiralo je pet prilaznih puteva Novom Sadu, a putari iz Niša ulaz i izlaz iz tog grada.

"Ovo je deljenje žutih kartona, a uskoro će crveni kartoni da rade", rekla je Vukanović. Sindikat putara je najavio da će blokade trajati do 13 sati.


Извор[уреди]