Puma u parku u Sijetlu

Извор: Викиновости


5. септембар 2009.
Sijetl-  (Beta-AP) Najveći park u Sijetlu zatvoren je pošto se u njemu nalazi puma koju eksperti za divlje životinje danima bezuspešno pokušavaju da ulove.

U petak je postavljena druga klopka za pumu, a većina ljubitelja prirode poslušala je naređenje da se drži podalje od parka. Tokom ove sedmice, najmanje četvoro ljudi prijavilo je da je videlo pumu u ili nedaleko od Diskaveri parka, koji se prostire na 216 hektara. Životinja je poslednji put viđena u petak ujutru, kada ju je jedan muškarac ugledao ispred svoje kuće kada je izašao da uzme novine, kazala je predstavnica za štampu parkova Sijetla Džoel Ligon.

Iako pumini tragovi nisu pronađeni i životinja nije snimljena, park je zatvoren od četvrtka, kada je obavljen prvi pokušaj da se životinja ulovi. Eksperti za divlje životinje tada su u park postavili kavez prekriven šibljem i ribom i jetrom jelena kao mamcem. Druga klopka postavljena je kada su zaposleni u parku pronašli usmrćenog rakuna. Pume najčešće napadaju kućne ljubimce i stoku, a ređe ljude.


Извор[уреди]