Prva prava okupacija u 2012.

Извор: Викиновости


3. april 2012.
San Francisko/ SAD (New York) - Demonstranti pokreta „Okupirajte Volstrit“ su 1. aprila postigli jednu od prvih okupacija u 2012. godini time što su zauzeli napuštenu zgradu koja pripada arhiepiskopiji grada San Franciska. Na ovom mestu planiraju da naprave stalno sklonište za beskućnike.

Zanimljivost u vezi sa ovim mestom je da na ulaznim vratima piše „hleb naš nasušni dajte nam danas i oprostite nam dugove naše“. Zvaničnici arhiepiskopije se danas sastaju da razgovaraju o novonastaloj situaciji, te ostaje nejasno da li će demonstrantima i beskućnicima biti dozvoljeno da se nastane ovde.

Pored San Franciska, pokret „Okupirajte Volstrit“ i dalje je aktivan i u Njujorku, gde se oko 100 demonstranata vratilo na most u Bruklinu da obeleži 6 meseci od masovnog hapšenja koje se tamo desilo.

Ipak, ova dešavanja su daleko od skupova organizovanih tokom prošle jeseni u Njujorku. Demonstranti su se tada brojali u hiljadama, a sada u stotinama.

„Oni moraju da smisle nove načine da privuku pažnju i da povežu ljude širom zemlje“, izjavio je predsednik nevladine organizacije Centar za američki napredak.

Извор[уреди]