Protiv zakona o smanjenju plata u javnom sektoru

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. septembar 2012.
Beograd-  (Beta) Predsednik sindikata „Nezavisnost“ Branislav Čanak kritikovao je u petak premijera Srbije Ivicu Dačića jer nije ispunio obećanje da nijedan zakon iz socijalno-ekonomske oblasti neće doći u Skupštinu pre nego što prođe Socijalno-ekonomski savet.

Dok je to obećavao u parlament je bez znanja tog saveta stigao Predlog zakona o ograničavanju najviših zarada u javnom sektoru.

Ujedinjeni granski sindikati (UGS) „Nezavisnost“ ocenili su da je predlog zakona o ograničavanju zarada u javnom sektoru loš i da će se teret ponovo svaliti na radnike koji imaju najmanja primanja.

Na konferenciji za novinare predstavnici te sindikalne organizacije rekli su da je predlog zakona još jedan korak unazad i da je usmeren protiv radnika i da je u suprotnosti sa Zakonom o radu i još nekim zakonima.

„Ponovo će najveći cenu da plate najslabiji, čije će zarade biti srezane, dok će preko trikova i korišćenjem varijabila direktori i dalje imati velike plate“, rekao je predsednik „Nezavisnosti“ Branislav Čanak.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg