Пређи на садржај

Protest putara i razgovori o restrukturiranju Nibensa

Извор: Викиновости


4. август 2011.
BEOGRAD, 4. avgusta 2011. (Beta) - Predstavnici banaka, Vlade Srbije i Nibens grupe razgovaraće danas u Beogradu o planu restrukturiranja Nibensa, a zaposleni u putarskim preduzećima iz grupacije protestovaće ispred poslovnih prostorija AIK banke.

Kako je aganciji Beta rečeno u toj banci, koja je najveći poverilac Nibensa, banke su se dogovorile oko principa plana restruktuiranja preduzeća iz Nibens grupe, a na današnjem sastanku bi trebalo da se dogovore detalji tog plana.

"Banke ne mogu da oproste dugove Nibens grupi, ali su spremne za svaku vrstu dogovora", kazali su u AIK banci. Dogovor o restrukturiranju trebalo bi da omogući opstanak i nastavak rada firmi iz Nibens grupe.

Računi 12 preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugovanja bankama, dobavljačima i državi koji dostižu oko 170 miliona evra, od čega su potraživanja banaka između 110 i 130 miliona evra.

Samostalni sindikat putara Srbije najavio je da će zaposleni u preduzećima za puteve (PZP) "Vranje", "Kragujevac" i "Beograd", kao i radnici "Bačkaputa" iz Novog Sada, svako u svom gradu, protestovati pred poslovnicama AIK banke zahtevajući dogovor koji bi omogućio da im se isplate zarade, koje ne primaju od marta.

Radnici PZP "Niš" odlučili su da ne protestuju pred sedištem AIK banke, ali će se pridružiti protestu raskidanjem ugovora o računima u toj banci.


Извор[уреди]