Protest otpuštenih radnika Čipsare

Извор: Викиновости


22. новембар 2010.
ČAČAK, 22. novembra 2010. (Beta) - Više desetina radnika čačanske fabrike za proizvodnju čipsa "Slap grupa" protestovali su jutros ispred fabrike jer su, nakon uvođenja stečaja, ostali bez posla.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zoran Zečević rekao je novinarima da ministar ekonomije Mlađan Dinkić nije ispunio obećanje koje je dao prilikom posete fabrici, početkom septembra, kada je najavio da će nakon uvođenja stečaja svi radnici ostati i dalje zaposleni.

On je dodao da su radnici zbog toga "razočarani" i "ogorčeni". Dinkić je tada najavio i da će država preuzeti fabriku jer se njen vlasnik Slaviša Purić već nekoliko meseci nalazi u zatvoru zbog nezakonitog poslovanja, a Više tužilaštvo u Beogradu je naložilo privremeno oduzimanje njegove imovine.

Zečević je dodao da je stečaj uveden 27. oktobra odlukom Višeg trgovinskog suda u Beogradu, a da je stečajna upravnica Verica Zlatanović Kostić odmah po dolasku u fabriku podelila rešenja o prekidu radnog odnosa za svih 130 radnika.

Radnici, kojima se prema Zečevićevim rečima duguju tri plate, nepovezan staž za poslednjih pet godina i zdravstveno osiguranje od jula prošle godine, prijavili su se na biro za zapošljavanje. Zečević je dodao da fabrika od uvođenja stečaja ne radi, a obezbeđenje ne dozvoljava radnicima da uđu u fabirku.


Извор[уреди]