Promocija turizma kroz multikulturalnost

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. август 2011.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Dunavski turistički klaster Istar21 realizuje projekat „Bogatstvo različitosti“ čiji je cilj da se kreira turistički proizvod koji će Vojvodinu i Podunavlje predstaviti kao regije u kojima živi mnoštvo naroda sa različitim običajima.

„Na taj način, Vojvodina i Podunavlje bi bili prepoznatljivi na turističkom tržištu, što bi vodilo jačanju turističke ponude i promociji sela specifičnih po kulturi i običajima svojih nacionalnih zajednica“, navodi se u saopštenju za javnost tog klastera.

Dodaje se da su bogatstvo kultura i tradicija svih naroda koji naseljavaju Vojvodinu i Podunavlje u poslednjih nekoliko vekova najveća vrednost ovih prostora i najveći adut za turističku promociju.

U okviru projekta biće izabrana sela koja će na najbolji način predstaviti autentičnost i bogatstvo različitosti Vojvodine i Podunavlja, a kroz turističku promociju afirmisaće se bogatstvo kultura nacionalnih zajednica koje žive na ovim prostorima, povećaće se broj turista kao i broj zaposlenih u turizmu.

Извор[уреди]