Пређи на садржај

Promocija filma o apokalipsi na Tajvanu

Извор: Викиновости2. октобар 2009.
Тајпеј-  (Beta-AP) ' Glumac Džon Kjuzak i ekipa holivudskog filma o propasti sveta "2012" izrazili su u petak u Tajpeju saučešće porodicama žrtava poplava i zemljotresa koji su ove sedmice pogodili azijsko-pacifički region.

Film, koji će u bioskope stići u novembru, zasnovan je na majanskom proročanstvu po kojem će planetu 2012. zadesiti velika katastrofa. "Stvari iz filma desile su se u stvarnom životu. Naša srca su sa svima koji pate", kazao je jedan od producenata filma Harald Klozer na promociji filma u Tajpeju.

U oluji koja je ove sedmice pogodila Filipine, Vijetnam, Kambodžu i Laos poginulo je više od 400 ljudi. Zemljotresom izazvan cunami pogodio je u utorak ostrva Američka Samoa, Samoa i Tonga u južnom Pacifiku, kada je poginulo 160 ljudi. U zemljotresu koji je u sredu pogodio Indoneziju poginulo je više od 700 ljudi, a hiljade se vode kao nestale. Džon Kjuzak kazao je da tema filma "2012" nisu prirodne katastrofe, već način na koji ljudi u teškim situacijama mogu da se uzdignu iznad svojih "uobičajenih sposobnosti i uobičajenog morala".

Извор[уреди]