Programi Biblioteke grada Beograda tokom Sajma

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. октобар 2010.
BEOGRAD, 23. oktobra 2010. (Beta) - Biblioteka grada Beograda organizovaće tokom 55. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, koji će biti održan od 25. do 30. oktobra, program "Pisci iz Istre u Beogradu" i predavanje ukrajinske slavistkinje Ale Tatarenko o piscu Miloradu Paviću.

Program "Pisci iz Istre u Beogradu" biće održan 26. oktobra od 20.00 u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda, a u njemu će učestvovati autori Igor Grbić, Marina Jadrejčić, Milan Rakovac, Roberta Raci i Davor Šišović.

Za 27. oktobar najavljeno je predavanje Ale Tatarenko pod nazivom "Unutrašnja strana književnosti: Milorad Pavić kao kreativni čitalac", koje će početi u 19.00.

U Vukovoj sali Biblioteke grada Beograda 26. oktobra biće održan i javni razgovor švedskih pisaca i srpskih bibliotekara o pisanju, čitanju, motivima, impresijama, dijalogu onih koji pišu i onih koji čitaju i mestu bibliotekara u tom procesu.

U programu će učestvovati književnica i dizajnerka Helen Henšen i pisac i kolumnista Stiv Sem Sandberg iz Švedske.

U Dečjoj biblioteci "Čika Jova Zmaj" u Beogradu 26. oktobra biće održana radionica za decu koju će voditi belgijska književnica i ilustratorka Kiti Krauter, dobitnica Memorijalne nagrade "Astrid Lindgren" za 2010. godinu.


Извор[уреди]