Prodata fotografija Medvedeva na aukciji za 1,2 miliona evra

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу16. јануар 2010.
SANKT PETERBURG, 17. januara 2010. (Beta-AFP/AP) - Fotografija koju je napravio ruski predsednik Dmitrij Medvedev, prodata je u subotu na aukciji u Sankt Peterburgu za 51 milion rubalja (1,2 miliona evra) jednom biznismenu bliskom predsedniku, javile su svetske agencije.

Crno-belu fotografiju, nazvanu "Kremlj Toboljska" (Toboljsk je grad u zapadnom Sibiru), napravio je Medvedev iz helikoptera. Fotografiju je kupio Mihail Zingarevič, vlasnik preduzeća za preradu drveta i papira Ilim.

Medvedev je napravio tu fotografiju 1990-tih godina, dok je kao pravnik radio u jednom administrativnom savetu pravnika.

"Rad Dmitrija Medvedeva je veoma profesionalan i mnogo mi se dopada", rekao je Zingarevič posle aukcijske prodaje u Sankt Peterburgu.

Ta fotografija je bila među 29 fotografija prodatih na aukciji pod nazivom "Božićna pijaca". Cena prodatih fotografija je 81,5 miliona rubalja (1,9 miliona evra).

Novac sa aukcije je namenjen jednoj dečijoj bolnici, centru za rehabilitaciju od bolesti zavisnosti, kao i programu pomoći veteranima iz Drugog svetskog rata.

U januaru 2009. godine, na istoj aukciji je prodato platno, slika premijera Vladimira Putina, za 37 miliona rubalja (868.000 evra).

Извор[уреди]