Prodaje se kuća Brusa Lija

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. oktobar 2012.
Hongkong/ Kina (Beta-AFP) Nekadašnja kuća kung fu legende Brusa Lija biće ponuđena na prodaju, nakon neuspelog pokušaja da se pretvori u muzej posvećen ikoni borilačkih veština, objavila je štampa u Hongkongu.

Filantrop Ju Panglin, vlasnik kuće koja je danas hotel, kazao je da planira da proda zgradu i imanje za 23 miliona dolara (17,8 miliona evra) pošto su pregovori s vladom o pretvaranju zdanja u muzej propali prošle godine.

„Više ne planiram (da je pretvorim u muzej) pošto me vlada ne podržava“, kazao je 90-godišnji milijarder u intervjuu kineskom dnevniku Singtao dejli.

„Gubim strpljenje, više neću da čekam“, rekao je Ju i precizirao da upravnik hotela koji to zdanje iznajmljuje poslednje dve godine ne plaća mesečni zakup zbog manjka mušterija, kao i da je zgradi potrebno hitno renoviranje.

Brojni obožavaoci Brusa Lija odavno traže otvaranje muzeja posvećenog kinesko-američkom glumcu, koji je umro 1973. u 33. godini. Li se proslavio u kultnim akcionim filmovima „U zmajevom gnezdu“ i „Pesnica gneva“.

Kuća površine 460 kvadratnih metara pretvorena je u hotel u kojem, većinom ljubavni parovi, iznajmljuju sobe za 25 dolara na sat.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg