Пређи на садржај

Prodaja Niteksa 13. maja

Извор: Викиновости


12. април 2011.
NIŠ, 12. aprila 2011. (Beta) - Agencija za privatizaciju Srbije zakazala je za 13. maj licitaciju za prodaju niške fabrike tekstila Niteks, u kojoj italijanska kompanija Beneton planira otvaranje svoje proizvodnje.

Kako se navodi u oglasu Agencije za privatizaciju, prodajna dokumentacija za Niteks biće dostupna do 15. aprila, a početna cena na aukciji biće tri miliona evra.

Šef Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj grada Niša Milan Ranđelović rekao je agenciji Beta da je aukcija za Niteks zakazana u skladu sa zakonom.

"Sporazum o realizaciji projekta Benetona u Nišu predviđa nekoliko faza, a jedna od njih je i kupovina imovine. U međuvremenu Benton radi na projektima rekonstrukcije proizvodnih hala u Niteksu i registrovao je firmu u Srbiji", rekao je Ranđelović.

On je kazao da će kupoprodajni ugovor sa Benetonom biti potpisan tek nakon aukcije, sredinom maja, a ne kao sto je ranije najavljeno sredinom aprila, što kako je kazao može da pomeri početak proizvodnje Benetona u Niteksu ali za kratko vreme.


Извор[уреди]