Пређи на садржај

Proces srpskim vozačima treba da uzme Euleks

Извор: Викиновости


26. септембар 2011.
Врање-  (Beta) - Jedan od branilaca vozača iz Raške koji su uhapšeni na Kosovu, Miodrag Brkljač, ocenio je u ponedeljak da taj slučaj "nesumnjivo" ima političku pozadinu i da bi bilo dobro da ga preuzme Euleks.

„Iako strogo po zakonu nisu ispunjeni svi uslovi da Euleks preuzme slučaj 13 vozača kamiona iz Raške koji su uhapšeni na Kosovu, bilo bi poželjno da odluče da preuzmu slučaj, jer je nesumnjivo da taj predmet ima političku pozadinu“, rekao je Brkljač agenciji Beta.

Vozači su uhapšeni prošle nedelje zbog navodnog ilegalnog ulaska na Kosovo. Od 13 advokata odbrane samo je Brkljač srpske nacionalnosti, dok su ostali Albanci. Zbog toga je juče protestovao državni sekretar u srpskom ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenivši da će uhapšeni imati otežanu komunikaciju sa braniocima.

Iz Euleksa je ranije najavljeno da će danas biti doneta odluka da li će slučaj vozača 13 kamiona iz Raške preuzeti misija EU.

Brkljač je agenciji Beta potvrdio da je „dobio obećanje da će se suđenje vozačima iz Raške održati u sredu, ali da još nije dobio zvanično obaveštenje o tome“.

Извор[уреди]