Problem je ambijent u kome radi Euleks

Извор: Викиновости


12. фебруар 2011.

Kosovska Mitrovica / Kosovo i Metohija (Beta) - Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je u subotu da Euleks može da zaštiti svedoke u istrazi o trgovini organima na Kosovu, dok je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić ocenio da je problem u atmosferi u kojoj Euleks treba da radi.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević istakla je da Euleks ima puno poverenje u Jedinicu za zaštitu svedoka, kao i da je ta jedinica „već dokazala da je sposobna da se bavi osetljivim i slučajevima visokog profila“.

„Ta jedinica može da bude proširena zavisno od obima i složenosti bilo koje zvanične istrage, a sada imamo veliki broj iskusnih i nezavisnih tužilaca koji su sposobni da vode veoma složene istrage“, rekla je Gudeljević.

Vekarić je, gostujući sa Gudeljević na zvečanskoj televiziji "Most", precizirao da ne dovodi u pitanje profesionalnost Euleksa, već činjenicu da „osoblje koje radi za Euleks može da dostavlja informacije mogućim osumnjičenima“.

Povod za gostovanje Vekarića i Gudeljević je intervju od subote izvestioca Saveta Evrope Dika Martija slovenačkom dnevniku „Delo“ u kome je kazao da su „svi znali šta je Tači radio“.

Извор[уреди]