Priznavanje Kosova nemoralno i protivpravno

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. februar 2008.
Moskva/ Русија (Beta) - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da je podrška nezavisnosti srpske pokrajine Kosovo "nemoralna" i "protivpravna" i da je "laž" da je reč o jedinstvenom slučaju.

Na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi, on je kazao da je teritorijalna celovitost država utvrdena osnovnim dokumentima iz oblasti međunarodnog prava, da postoji rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN koja govori o teritorijalnoj celovitosti Srbije, i da sve članice UN treba da poštuju ta rešenja.

"Skoro 40 godina postoji nezavisna republika Severni Kipar. Zašto je ne priznajete, zar vas Evropljane nije sramota da sa takvim, dvostrukim standardima prilazite prema istim pitanjima u raznim delovima sveta", zapitao je Putin odgovarajući na pitanje nemačke novinarke kako će se Rusija poneti u Savetu bezbednosti UN, kada je reč o Kosovu.

On je podsetio da Abhazija, Južna Osetija i Pridnjestrovlje postoje kao nezavisne države. "Nama sve vreme govore da je Kosovo poseban slučaj. To je sve laž, nema nikakvog posebnog slučaja, i to svi znaju. Sve je isto, etnički konflikt, zločini sa obe strane, de fakto potpuna nezavisnost", kazao je Putin.

Извор[уреди]