Пређи на садржај

Privrednici za veća ulaganja u infrastrukturu

Извор: Викиновости


7. октобар 2011.
Аранђеловац-  (Beta) - Zemljama jugoistočne Evrope su neophodna veća i brža ulaganje u infrastrukturu, kako bi privrede bile efikasnije i konkurentnije, ocenjeno je u petak na Samitu 100 biznis lidera regina u Aranđelovcu.

Predsednik Upravnog odbora "Rudnapa" iz Beograda Vojin Lazarević istakao je da je infrastruktura uslov bržeg razvoja ekonomije i jedan od ključeva izlaska iz krize. "Elektroenegetska infrastuktura je usko grlo u ekonomskom razvoju regiona", kazao je Lazarević na panelu posvećenom infrastrukturi kao preduslovu privrednog rasta.

Potpredsednik hrvatskog "Agrokoru" Damir Kuštrak istakao je da je veliki problem za infrastrukturu u regionu što je ona gotovo 100 odsto u državnom vlasništvu. On je kazao da suštinski privredi nije bitno ko će biti vlasnik žica ili asflata, već ko operativno upravlja tim sistemima infrastrukture.

Direktor kacelarije Evropske investicione banke (EIB) za zapadni Balkan Andreas Beikos istakao je da je regionu zapadnog Balkana potrebno uspostavljanje dobre infrastrukture i ocenio da je najveći problem infrastruktura zemalja regiona koja je u državnom vlasnistvu što je ne prati efikasan operativni sistem.

Извор[уреди]