Пређи на садржај

Priveden pomoćnik ministra za KIM

Извор: Викиновости26. јануар 2010.
KLINA, 26. januara 2010. (Beta) - Kosovska policija privela je u utorak na informativni razgovor u policijsku stanicu u Klini pomoćnika srpskog ministra za Kosovo i Metohiju Branislava Ristića i još četvoro Srba koji su u selu Drsnik razgovarali sa Srbima povratnicima.

Komandir policijske stanice u Klini Agron Hasanaj potvrdio je agenciji Beta da je u policijsku stanicu privedeno petoro Srba, ali nije naveo više informacija o tom događaju, jer su u toku informativni razgovori.

Prema rečima učesnika sastanka u Drsniku, Kosovska policija je privela, pored Ristića, i načelnika u Ministarstvu za KiM Boru Tajića, predsednika srpske opštine Klina Svetu Dabiždževića, direktora odeljenja Fonda PIO Srbije u Kosovskoj Mitrovici Miladina Đukića i predstavnika Srba povratnika Božidara Šarkovića.

Povratnica Vinka Radosavljević izjavila je agenciji Beta da su privedeni bili na sastanku u selu Drsnik sa oko 50 Srba iz povratničkih sela u opštini Klina. Tema sastanka u Drsniku bio je opstanak povratnika u opštini Klina, rekla je Radosavljević. Oko podne je, prema njenim rečima, došla policija i tražila da njih petoro krene sa njima u Klinu na informativni razgovor.


Извор[уреди]