Priveden Saša Dragin

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


24. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela je bivšeg ministra poljoprivrede Sašu Dragina, vlasnika konsultantske kuće "Ces Mekon" Zvonimira Nikezića i još sedam osoba, javila je u subotu Radio televizija Srbije (RTS).

U Ministarstvu unutrašnjih poslova potvrđeno je agenciji Beta da je u policiju privedeno devet osoba, a za dve osobe još se traga. U MUP-u nisu naveli imena čije je privođenje zatraženo.

Kako je RTS javio, grupa je privedena zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili budžet Srbije za više od 4,5 miliona evra, prenosi RTS.

Priveden je i bivši predsednik Upravnog odbora "Azotare Pančevo" Radosav Vujačić, bivši zamenik direktora "Azotare" Mihajlo Grujić, bivši direktor PKB-a Milan Veljović, bivši direktor poljoprivrednog dobra "Aleksa Šantić" kod Sombora Arsenije Katanić.

U grupi privedenih su i bivši direktor kruševačkog Insituta za krmno bilje Dragi Lazarević, vlasnik preduzeća "Terabo" Borislav Stojković i bivša direktorka firme "Invej" Verica Spasić.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg