Пређи на садржај

Privatizacija Luke Beograd mora biti preispitana

Извор: Викиновости22. март 2010.
BEOGRAD, 22. marta 2010. (Beta) - Predsednica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Verica Barać izjavila je u ponedeljak da joj je žao što Odbor Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost danas nije raspravljao o privatizaciji Luke Beograd i Kompanije Novosti jer, kako je ocenila, tu je reč o "velikoj pljački države" u kojoj su učestvovale i državne institucije.

Barać je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je sednica Odbora bila dobra prilika da se razjasni na koji način je spregom kriminala, tajkuna i političara oštećena državna imovina i Srbija dovedena u poziciju da ostane bez luka.

Na pitanje da li je Savet imao informaciju da su novcem Stanka Subotića Caneta kupljene Luka Beograd i Kompanija Novosti, ona je odgovorila da bi do tih podataka mogle da dođu samo druge državne institucije koje se bave sprečavanjem pranja novca.

Barać je podsetila da je Savet u februaru 2008. godine Vladi Srbije dostavio izveštaj o privatizaciji Luke Beograd u kojem je navedeno da je država prodajom tog preduzeća oštećena za 21 milion evra.


Извор[уреди]