Pristupanje EU zavisiće od reformi

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. јануар 2011.
BEOGRAD, 24. januara 2011. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić ocenio je u ponedeljak u Beogradu da će proces pristupanja Evropskoj uniji u 2011. manje zavisiti od diplomatije, a mnogo više od unutrašnjih kapaciteta Srbije da sprovede neophodne reforme.

"U ovoj godini biće mnogo više posla za institucije koje se bave unutrašnjim pitanjima. Ovo je godina reformi,.. Ulazimo u vreme kad mislim da ne možemo sebi više da priuštimo podele i unutrašnje sukobe kada je reč o evropskom procesu, na način na koji smo to bili svedoci u godinama koje su iza nas", poručio je Jeremić.

On je na predstavljanju 12. broja časopisa "Izazovi evropskih integracija", čija je tema "Izgradnja pravne države", dodao da je tema Evrope u poslednjim godinama u Srbiji u političkom smislu "previše i prečesto bila vezivana za neku političku borbu prsa u prsa".

"Ja bih voleo kada bi u narednim godinama tema Evrope prestala da bude toliko tema unutrašnjih političkih razračunavanja, podignute temperature i povišenih emocija, i kada bi to pitanje bilo praktično pitanje kako da zajedničkim naporima pristupimo poboljšanju performansi ovog društva", rekao je šef srpske diplomatije.


Извор[уреди]