Пређи на садржај

Pripreme za Beogradski maraton po planu

Извор: Викиновости


12. април 2011.
Београд/ Србија (Beta) - Organizatori Beogradskog maratona saopštili su u utorak da pripreme za tu manifestaciju teku po planu i apelovali na građane da imaju strpljenja tokom održavanja trke, ali i da koriste vozila Gradskog saobraćajnog prevoza.

Načelnik policijske uprave za grad Beograd Miladin Despotović rekao je da je policija preduzela sve mere kako bi Beogradski maraton bio bezbedan i da ne očekuje da će ta manifestacija biti ugrožena mitingom Srpske napredne stranke, koji je zakazan za 16. april.

Beogradski maraton počeće u nedelju 17. aprila u 10.00.

„Trasu će obezbeđivati 600 policijskih službenika, a obezbeđivaćemo i sve objekte u kojima će biti smešteni učsnici. Takođe, tokom trajanja trke helikopterska jedinica će nadgledati manifestaciju“, rekao je Despotović.

Zamenik gradskog sekretarijata za zdravstvo Aleksandar Stefoski rekao je da će 15 ekipa hitne pomoći i 13 ekipa u domovima zdravlja i studentskoj poliklinici voditi računa o takmičarima.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da očekuje da domaći takmičari u polumaratonu ostvariti dobre rezultate, pošto će učestvovati Olivera Jevtić i Mirko Petrović, ali da mnogo očekuje i od takmičara iz Etiopije i Kenije.

Извор[уреди]