Priprema se materijal za Ganićevo izrucenje BiH

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу7. март 2010.
SARAJEVO, 7. marta 2010. (Beta) - Član pravnog tima BiH Damir Arnaut, koji u Londonu zastupa ratnog člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića, hitno je doputovao u Sarajevo da bi koordinisao aktivnosti i pripremio materijale koji treba da dokažu da Ganić nije umešan u ratne zločine za koje ga sumnjiči srpsko tužilaštvo.

Arnaut je rekao da ne raspolaže informacijom da bi tokom dana u londonski sud trebalo da stigne materijal koji je Srbija pripremila kao dokaz na osnovu kojeg je od britanskih vlasti tražila hapšenje Ganića. On je kazao je da po engleskom zakonodavstvu ne postoji mogućnost da Ganić bude po bilo kakvom hitnom postupku izručen Srbiji, javila je televizija Federacije BiH (FTV).

Zbog hapšenja Ejupa Ganića, poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić podneo je ostavku na mesto člana Međunarodnog religijskog savetodavnog veća u Fondaciji Tonija Blera za veru (Tony Blair Faith Foundation). U pismu poslanom na adresu Blerove fondacije, Cerić navodi da je bivši potpredsednik Republike BiH, akademik Ejup Ganić poslednji čovek kojega se može optužiti za zločine protiv Srba.


Извор[уреди]