Pripajanje Nove Agrobanke dobra reakcija

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Sekretar udruženja banaka Veroljub Dugalić izjavio je u ponedeljak da je usvajanje zakona, kojim je omogućeno da Poštanskoj štedionici bude pripojena Nova Agrobanka, pravovremena reakcija države i dobar način da se ukloni strah i neizvesnost klijenata te banke.

"Time je povraćeno poverenje i sigurnost koju su možda delom izgubili klijenti i deponenti Agrobanke. Bilo je nizvesno šta će se desiti sa njihovim depozitima, ulozima, štednim knjižicama i potraživanjima tako da je ovo pravovremeno rekacija i dobar način da se strah i neizvesnost otkloni", rekao je Dugalić za RTS.

On je naveo da Nova Agrobanka nije imala veliko tržišno učešće i da problemi koji su se desili u toj banci nisu uzdrmali bankarski sektor.

Skupština Srbije usvojila je u petak, 26. oktobra, Zakon o preuzimanju imovine i obaveza problematičnih banaka kojim je utvrđeno da će Nova Agrobanka biti pripojena Poštanskoj štedionici.

Zakon predviđa prenos imovine i obaveza problematične banke na drugu finansijski sposobnu i stabilnu banku, što je, kako je vlada obrazložila, jedna od najefikasnijih opcija za stabilizaciju bankarskog sektora i konsolidaciju na domaćem tržištu.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg