Пређи на садржај

Pripadnici JSO zadržani u policiji

Извор: Викиновости21. септембар 2011.
Србија -  (Beta) - Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je u sredu da su u Beogradu i Novom Sadu uhapšena četiri bivša pripadnika Jedinice specijalne operacije osumnjičena za organizovanje pobune jedinice novembra 2001. godine.

Uhapšeni su Veselin Lečić, Mićo Petraković, Dragoslav Krsmanović i Vladimir Potić zbog sumnje da su organizovali pobunu „crvenih beretki“ u novembru 2001. godine. Nakon saslušanja, njima je u policiji određena mera zadržavanja u trajanju od 48 časova, navodi se u saopštenju.

Po isteku 48 časova oni će biti privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Tužilaštvo je navelo da su oni uhapšeni u pretkrivičnom postupku, koji vodi Tužilaštvo, nakon provere informacija do kojih se došlo u postupcima vođenim protiv pripadnika „zemunskog klana“ povodom ubistva premijera Zorana Đinđića, informacija dobijenih od svedoka saradnika i drugih lica i navoda iz krivične prijave koju je podneo advokat Srđa Popović, punomoćnik porodice Đinđić.

Tužilaštvo je navelo da se četvorica hapšenih sumnjiče da su zajedno sa bivšim komandantima JSO Miloradom Ulemekom i Dušanom Maričićem, bivšim pripadnikom JSO Zvezdanom Jovanovićem i vođom „zemunskog kladana“ Dušanom Spasojevićem organizovali pobunu jedinice.

Извор[уреди]