Пређи на садржај

Princ Alber se ženi sledećeg leta

Извор: Викиновости

24. јун 2010.
NICA, 24. juna 2010. (Beta-AFP) - Princ Alber Drugi od Monaka oženiće se na leto sledeće godine Južnoafrikankom Šarlin Vitstok sa kojom se verio u sredu.

"Venčanje će biti sledećeg leta", kazao je princ u intervjuu dnevniku Nis-maten. Alber Drugi (52) je rekao da je "srećan" što deli svoju "radost" sa stanovnicima Monaka koji "su do sada bili u iščekivanju". Zamoljen da kaže nešto o karakteru svoje 32-godišnje verenice, princ je rekao da je Šarlin Vitstok nekadašnja olimpijska reprezentativka u plivanju i istakao da je njegova verenica "odrasla na sportskim vrednostima" i da "ima čvrst karakter".

"Njeno interesovanje za humanitarni rad, posebno probleme u detinjstvu, ilustruje njenu veliku osećajnost i otvorenost prema drugima", kazao je princ. "Želeo bih da je stanovnici Monaka dočekaju blagonaklono. I da cene ono što nam njena kultura i novi pogled na stvari mogu doneti", dodao je naslednik Renijea Trećeg. Iz prinčeve palate u sredu je saopštena vest o veridbi para, koji se upoznao 2000, a od 2006. je u vezi.


Извор[уреди]