Пређи на садржај

Primena znanja kompanije "Prozone" iz IBM Maximo tehnologije prepoznata u naftnoj industriji Kuvajta

Извор: Викиновости


10. maj 2012.
Novi Sad/ Srbija (PRObjave) - Programerski tim IT kompanije "Prozone" iz Novog Sada više od godinu dana svojim praktičnim znanjem uspešno implementira softverska rešenja u nacionalnoj korporaciji za naftu i gas iz Kuvajta "KNPC" za oblast Enterprise Asset Management primenom IBM Maximo tehnologije.

Jedan od najvećih izazova savremenog poslovanja predstavlja učinak kompanije u upravljanju poslovnim procesima, imovinom i infrastrukturom. Donošenje pravovremenih i tačnih odluka, percepcija donosioca odluka o investiranju, uvođenju inovacija, primena sistemskih rešenja i njihovo prilagođenje poslovanju na svim nivoima, mogu biti od presudnog značaja za održivost ili opstanak.

Implementacija IBM Maximo softverskih rešenja od strane "Prozone" u "Kuwait National Petroleum Company" (KNPC) sprovode se po funkcionalnostima i nameni za oko 3.500 zaposlenih. Trenutno u Evropi ne postoji projekat ovakve vrste i obima, u svetu ih je vrlo malo.

Enterprise Asset Management (EAM) je poslovni proces upravljanja imovinom, materijalnim i nematerijalnim sredstvima jedne kompanije. Samo uvođenje ovakvog sistema predstavlja poseban predproces naročito u okruženjima sa velikim brojem zaposlenih. Organizacija u jednoj kompaniji može biti izazov tamo gde je infrastuktura raspoređena na više udaljenih lokacija poput rafinerija, postrojenja za proizvodnju i preradu, nabavku sirovina, upravljanju zalihama i sl. Uvođenjem i primenom EAM prate se svi poslovni i funkcionalni tokovi jer omogućuje vidljivost, upravljanje, planiranje i kontrolu raspoloživih sredstava i kompletne imovine.

Informacione tehnologije i softveri ove procese automatizuju u najvećoj mogućoj meri i dovode na nivo smanjenja klasičnog operativnog rizika tj grešaka u radu. Izazovi u upravljanju i predviđanju tokova rada u velikim sistemima smanjuju se softverom IBM Maximo koji programeri kompanije "Prozone" primenjuju jer pojednostavljuju sve složene procese a ključne informacije koriste se dugoročno za upravljanje kompletnom imovinom u nacionalnoj korporaciji za naftu i gas. Projekat se realizuje u saradnji sa "Arabian Construction Company WLL" iz Kuvajta.

Primenom različitih softverskih rešenja i novih tehnologija novosadski "Prozone" pored Kuvajta posluje i u Libanu, Grčkoj, Sloveniji, Austriji, Holandiji i Srbiji.


Kompanija PROZONE osnovana je 2002. godine u Novom Sadu i bavi se razvojem softverskih proizvoda i rešenja kao i konsaltingom iz oblasti informacionih tehnologija. Izrađuje softver za domaće i strane kompanije, oblast poslovanja pokriva sektore bankarstva, osiguranja, elektrodistributivne delatnosti, državne organe i organizacije.

Razvila je svoje proizvode po sopstvenim tehnološkim rešenjima i specijalizovala se za procese upravljanja dokumentacijom, upravljanja poslovnim procesima i sadržajima, sistemima za podršku nabavkama i klasičnom komercijalnom poslovanju, planiranje i praćenje investicija - prema zahtevima i potrebama korisnika na domaćem i stranim tržištima.

Извор[уреди]