Пређи на садржај

Primena zakona na spornim prelazima na Kosovu

Извор: Викиновости


12. септембар 2011.
Брисел-  (Beta) - Evropska unija zajedno s Euleksom i Kforom, uz kontakt s Prištinom i Beogradom, radi na tome da se primenom dogovora o carinskom pečatu Kosova ponovo uspostavi zakon na spornim carinskim prelazima na Kosovu, kao "jedinstvenoj carinskoj teritoriji" i to u okviru borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i jačanja vladavine prava.

To su agenciji Beta u ponedeljak u Briselu, preneli zvaničnici EU upućeni u delovanje Euleksa i nastojanja "pružalaca dobrih usluga" EU u dijalogu Beograd-Priština da se dođe do prihvatljivog rešenja i za Prištinu i Beograd.

Zvaničnici u EU koji su želeli da ostanu anonimni, podvukli su da se idućih dana može očekivati "zaokružena formula" za primenu dogovora o carinskom pečatu Kosova tako da se "poštuju vrednosti EU".

Maja Kocijančič, portparol visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, potvrdila je Beti da se "utanačuju pojedinosti mogućeg rešenja za carinski pečat".

„Mi delamo zajedno sa svim stranama s ciljem da se ponovo uspostavi uobičajeni carinski nadzor na prelazima i s prvenstvenim ciljem da se primene postignuti dogovori u dijalogu Beograd-Priština“, naglasila je ona.

Извор[уреди]