Prijava poreza i preko interneta

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. јун 2011.
BEOGRAD, 17. juna 2011. (Beta) - Građani Srbije će od 2012. dobiti mogućnost da elektronski, preko interneta, podnose godišnje poreske prijave, izjavio je u petak pomoćnik direktora Poreske uprave Srbije Dejan Vidojević.

On je na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Srbije kazao da Poreska uprava radi na razvoju elektronskih servisa za privredu i građane i dodao da je u toku proba projekta za podnošenje elektronskih prijava za porez na dodatu vrednost (PDV).

Vidojević je kazao da je u projekat uključeno 160 poreskih obveznika koji imaju elektronske serftifikae i registrovani su za elektronsko poslovanje kod Poreske uprave. Dodao je da su u junu sigle i obradjenje prve elektronske PDV prijave za maj.

Namera je da se svi poreski obveznici uključe u sistem elektronskog prijavljvanja i plaćanja poreza, istakao je on, ali je dodao da je za sada samo oko 4.000 preduzeća ima elektronske sertifikate.

Poreska uprava će razviti i ostale servise za elektronsko poslovanje poreskih obveznika, što će omogućiti podnošnenje prijava za sve vrste poreza, uvid u stanje na poreskom računu, elektronsko plaćanje i dobijanje elektronskih potrvda o izmirenim obavezama.


Извор[уреди]