Prihvaćeno šest od 75 preporuka za lakše poslovanje

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. децембар 2010.
BEOGRAD, 13. decembra 2010. (Beta) - Od 75 preporuka iz "Sive knjige" za pojednostavljenje administrativnih procedura za poslovanje u Srbiji, od 2008. godine do danas je prihvaćeno i rešeno samo šest, rečeno je u ponedeljak na promociji te publikacije.

Kako je kazao predsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Vladimir Čupić,još deset predloga iz "Sive knjige" je delimično sprovedeno ili je njihovo sprovođenje u toku.

"Siva knjiga propisa nudi nadležnim institucijama jednostavna i konkretna rešenja za preostalih 59 administrativnih problema sa kojima se suočava privreda.Sprovođenje ovih preporuka ne traži dodatne troškove niti promene sistemskih zakona, a donelo bi velike uštede privredi i učinilo je konkurentnijom", kazao je Čupić.

Direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor kazao je da ta institucija podržava akciju uklanjanja viška propisa.

"Privatni sektor je glavni igrač u otvaranju novih radnih mesta.Uloga malih i srednjih preduzeća je od ključnog značaja u tome, a oni ne mogu dobro da posluju ukoliko poslovno okruženje nije dobro", kazao je Brefor.


Извор[уреди]