Priština želi da promeni dogovor

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


7. јул 2011.
BEOGRAD, 7. jula 2011. (Beta) - Šef tima Vlade Srbije za dijalog sa Vladom Kosova Borislav Stefanović rekao je u četvrtak da Priština u poslednja dva dana nastoji da "jednostrano izmeni realnost na Kosovu" i dogovor koje su dve strane postigle uz posredstvo EU.

"To se radi iz unutrašnje-političkih potreba Prištine... - da smire svoju javnost zbog dosta negativnih elemenata dogovora po njih. U našem dogovoru apsolutno nigde ne postoji mogućnost da Srbija prestane da vrši svoju funkciju na Kosovu i Metohiji, niti ćemo mi to učiniti", rekao je Stefanović za agenciju Beta.

Stefanović je odbacio tvrdnje kosovskog ministra unutrašnjih poslova Bajrama Redžepija da do 1. novembra moraju da budu raspuštene srpske institucije na Kosovu.

Šef tima Vlade Srbije je kazao da je Redžepi odlično upoznat sa sadržinom dogovora, ali da, uprkos tome, pokušava da "promeni realnost dok ne dođe do pune implementacije" sporazuma postignutog 2. jula u Briselu.

"Naši građani će i dalje normalno imati pravo na sva dokumenta Republike Srbije i mi ćemo nastaviti da vršimo svoje funkcije kao institucije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji", rekao je Stefanović.


Извор[уреди]