Пређи на садржај

Prenosivost brojeva od aprila

Извор: Викиновости


9. фебруар 2011.
BEOGRAD, 9. februara 2011. (Beta) - Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavija je u sredu da se očekuje da će prenosivost brojeva za mobilnu telefoniju početi da funkcioniše od aprila.

Ona je u razgovoru sa novinarima istakla da će prenosivost brojeva stvoriti pravu konkurenciju na tržištu jer je, kako je rekla, broj nešto do čega je ljudima uglavnom stalo i zbog čega ne bi menjali operatera.

"Sada kada će moći da zadrže svoj broj, a da promene operatera, jedini kriterijum za izbor operatera biće kvalitet i cena, a ne više navika da imate svoj broj koji imate pet, šet, sedam godina", istakla je srpska minstarka telekomunikacija.

Prema njenim rečima, svetsko iskustvo je da prenosivost brojeva nije nešto što se puno koristi, ali, kako je napomenula, sama pretnja da možete preći kod drugog operatera suštinski menja njihovo ponašanje, povećava zaštitu prava i odnos prema korisniku.

Direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) Srbije Milan Janković je istakao da će agencija u prvoj sedmici marta imati raspoloživu centralu, nakon čega će početi testiranje. Prema njegovim rečima, procedura prenošenja broja će trajati do dva dana.


Извор[уреди]