Premijeri Kuvajta i Srbije za unapređenje saradnje

Извор: Викиновости


25. новембар 2009.
Beograd-  (Beta) Premijeri Kuvajta i Srbije, šeik Naser Mohamed Al-Sabah i Mirko Cvetković, založili su se u sredu u Beogradu za nastavak saradnje i poboljšanje odnosa dve zemlje.

Posle razgovora u Vladi Srbije, Mohamed Al-Sabah je u obraćanju novinarima rekao da dve zemlje imaju bliske odnose, ne samo političke, nego i u oblasti ekonomije, investicija i kulture.

On je najavio da će u Beogadu članovi delegacije Kuvajta u kojoj ima više ministara, predstavnika privrede i privatnog sektora, razgovarati sa srpskim kolegama o oblastima moguće saradnje i naveo da bi predstavnici kuvajtskog privatnog sektora trebalo da imaju priliku da investiraju u Srbiju.

Cvetković je rekao da su u Srbiji "otvorena vrata" potencijalnim investitorima iz Kuvajta i podvukao da je ekonomska saradnja zemalja najbolji način za prevazilaženje svetske ekonomske krize koja je pogodila sve zemlje.

Članovi vlada Srbije i Kuvajta potpisali su sporazume o ekonomskoj i tehničkoj saradnji, kulturnoj saradnji i saradnji u turizimu, a usaglašeni su i zaključci o saradnji u civilnoj avijaciji.


Извор[уреди]