Premijera predstave u pozorištu "Duško Radović"

Извор: Викиновости


3. фебруар 2011.
BEOGRAD, 3. februara 2011. (Beta) - Predstava za decu "Miljakovac, to jest, Novi Zeland" biće premijerno izvedena 8. februara u Malom pozorištu "Duško Radović" u Beogradu, najavljeno je iz tog teatra.

Predstavu je režirao Marko Manojlović, prema motivima knjige Jasminke Petrović "O dugmetu i sreći", a u dramatizaciji teksta, pored reditelja i autorke, učestvovala je Ivana Dimić.

Glavni junak se zove Jovan, ali ga zovu Kljaka. Ne može da zakopča dugme, da veže pertle, da iseče meso u tanjiru. Mama i tata su mu brižni i umorni, a doktorka zahtevna. Ljudi na ulici ga sažaljevaju i zaobilaze, a drugovi u školi ga ismevaju.

Predstava je realizovana u saradnji sa Centrom za razvoj inkluzivnog društva (CRID) iz Beograda, kao deo ovogodišnjeg humanitarnog projekta "Pozorište je solidarnost". Projekat je započet u martu 2007. godine, a namenjen je društveno marginalizovanim grupama dece i mladih - deci sa smetnjama u razvoju, deci bez roditeljskog staranja, deci romske i drugih manjinskih nacionalnosti.


Извор[уреди]