Пређи на садржај

Premijera Kose 3. februara u Ateljeu 212

Извор: Викиновости1. фебруар 2010.
BEOGRAD, 1. februara 2010. (Beta) - Muzička predstava "Kosa", u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića, premijerno će biti izvedena 3. februara na Velikoj sceni beogradskog "Ateljea 212", najavljeno je u ponedeljak u tom teatru.

Nova postavka "Kose", s muzikom koju, u novim aranžmanima, izvodi grupa "Vrooom", aktuelizovana je prebacivanjem težišta na današnje mlade mirotvorce i članove organizacija koje prate samite Grupe G8, protestujući protiv ekološkog ugrožavanja planete.

"Kada me pitaju šta je zadržano od originalne predstave 'Kosa', koja je bila umetnički izraz hipi pokreta i bunta 60-ih godina prošlog veka, uvek citiram Salvdora Dalija koji je, kada su ga pitali šta bi trebalo sačuvati kada bi muzej Prado goreo, odgovorio - Vatru!", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, u novoj adaptaciji teksta, koja je urađena u saradnji s dramaturzima Gordanom Goncić i Jelenom Mijović, zadržan je "plamen pobune" mladih generacija protiv svega što je pretnja savremenom čovečanstvu.


Извор[уреди]