Premijera Balaševićevog filma 19. aprila u Novom Sadu

Извор: Викиновости

14. април 2010.
NOVI SAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Premijera filma poznatog domaćeg kantautora Đorđa Balaševića "Kao rani mraz" biće održana 19. aprila u Novom Sadu i 20. aprila u Beogradu, najavio je danas Balašević, koji je i reditelj tog filma.

Balašević je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da je "Kao rani mraz" pre svega ljubavni film, namenjen onima koji su voleli njegovu čuvenu pesmu "Priča o Vasi Ladačkom". Tu pesmu Balašević je snimio dok je nastupao kao frontmen grupe "Rani mraz".

Rekao je i da ne vidi ništa loše u tome što je film delo jedne porodice, pošto je on bio reditelj, kćerka Jelena, koja je diplomirala režiju, njegov je asistent, supruga Olivera je producentkinja a druga kćerka Jovana glavna glumica. U filmu se nakratko pojavljuju i supruga Olivera i sin Aleksa.

Pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić rekao je da su svi Vojvodjani pomalo dužnici Balaševiću, jer je on "jedna velika pohvala Vojvodini". "Balašević je oslikao duh vremena i prostora, ali kroz njegove pesme su protkani i univerzalni principi", kazao je Đurić.

U filmu jednu od muzičkih numera odsvirao je i rumunski virtuoz na panovoj fruli George Zamfir, a u jednoj muzičkoj numeri učestvovala je i mađarska pevačica Marta Šebešćen, koja je svetsku slavu stekla pesmom "Serelem" za film "Engleski pacijent".

U filmu igraju Vojin Ćetković, Danijel Kovačević, Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević, kao i ekipa mladih glumaca.


Извор[уреди]