Пређи на садржај

Preko Beograda i tri kontinenta do novog svetskog rekorda!

Извор: Викиновости

24. septembar 2014.
(PRobjave) - Ekipa Challenge4 koju predvodi poznati nemački vozač Rainer Zietlow proći će kroz Beograd u pokušaju da postavi novi svetski rekord i što brže pređe put dug 17.752 kilometra od „rta do rta“ (Cape-to-Cape), od Norveške do Južne Afrike.

Zietlow je avanturu započeo 21. septembra, a predviđa se da će pokušaj postavljanja novog rekorda trajati oko 10 dana uz poštovanje svih pravila saobraćaja i ograničenja brzine. U tom periodu Zietlowa i njegovu ekipu put će voditi kroz Srbiju i ukupno 19 država: od Norveške, Finske, Švedske, Danske, preko Nemačke, Češke, Slovačke i Mađarske, kroz Srbiju i Bugarsku sve do Turske. Na afrički kontinent ekipa će stići letom iz Adane u Turskoj do Kaira u Egiptu.

Kako bi u rekordnom vremenu prešao put preko tri kontinenta, Rainer Zietlow će svoj Volkswagen Touareg V6 TDI opremiti pneumaticima Goodyear Wrangler HP za SUV i 4X4 vozila koji svojom konstrukcijom odolevaju ekstremnim klimatskim uslovima na tom putu i zahtevnim terenima van puteva. Tokom celog puta ekipa će imati samo šest pneumatika, četiri montirana na vozilo i dva rezervna. Tročlana ekipa menjaće se za volanom svakih pet sati, voziće 24 sata na dan a zaustavljaće se samo za punjenje rezervoara gorivom.

Rainer Zietlow, koji je već postavio nekoliko svetskih rekorda za najbržu vožnju i vožnju na duge staze, izjavio je: „Pustolovina duga 17.000 kilometara je ono za čim žudimo. Zahvaljujući opremi koju su nam obezbedili naši partneri iz Goodyear-a dobro smo pripremljeni za put koji je pred nama, i ubeđeni smo da ćemo stići na Rt Agulhas za manje od deset dana“.

Zietlow će za svaki pređeni kilometar dati donaciju od 20 centi u dobrotvorne svrhe za „dečja SOS sela“ u Zambiji i Sudanu, a Goodyear je obećao da će da udvostruči svaki cent koji će u te svrhe pokloniti Rainer Zietlow.

Извор[уреди]