Prekidom sednice pogaženo jedinstvo

Извор: Викиновости


9. август 2011.
Београд-  (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je u utorak kao „lošu poruku“ prekid zajedničke sednice predstavnika četiri skupštine opštine sa severa Pokrajine, na kojoj je trebalo da bude reči o dogovoru predstavnika Vlade Srbije i Kfora.

Bogdanović je u izjavi za agenciju Beta dodao da se nada da će postignuti dogovori biti postepeno realizovani, bez obzira na to što je otkazivanjem sedice „pogaženo neophodno jedinstvo“, koje je postojalo od početka krize na severu Kosova - 25. jula kada su prištinske vlasti donele odluku da preuzmu prelaze na severu Pokrajine.

„Ono što se desilo u Leposaviću šalje lošu poruku građanima pre svega severnog Kosova, a samim tim i svim ostalim građanima Pokrajine. Ono za šta smo se zalagali i borili - što smo imali svih ovih dana - to neophodno jedinstvo, mislim da je danas pogaženo“, rekao je Bogdanović.

Ministar je podsetio da niko nije tražio da se održavaju skupštine opština i da se na taj način donosi bilo kakva odluka.

Na sednici je, kako je ranije najavljivano, prvo trebalo razgovarati o uklanjajnu barikada, što je i prva tačka Sporazuma koji su postigli predstavnici Vlade Srbije - Goran Bogdaović i Borislav Stefanović sa komandantom KFORa Erhardom Bilerom.

Извор[уреди]