Pregovori moraju biti brzi i iskreni

Извор: Викиновости


3. децембар 2010.
BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) – Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković ocenio je da predstojeći pregovori Beograda i Prištine moraju biti "brzi i iskreni" i da ne bi smela da se ponovi "pogrešna državna strategija o Kosovu u poslednjih deset godina".

"Kao država u velikoj smo opasnosti ako dopustimo profesionalnim Srbima da ponovo eksperimentišu i da u tim pregovorima vraćaju stvari na početak i da pokušaju da se deset godina pogrešna državna kosovska strategija ponovo vrati na stare šine", rekao je Drašković agenciji Beta.

On je dodao da "sa nespokojstvom" sluša najave o tim pregovorima i da stiče utisak da neko u Srbiji planira da dijalog sa Prištinom predstavi kao "prvi dijalog i prve pregovore, koji na kraju treba da se završe nekim razgovorom o statusu".

"To je velika opasnost. Mislim da pregovori moraju da budu brzi i da budu iskreni", rekao je Drašković, navodeći da bi sve što bude dogovoreno između Beograda i Prištine trebalo da ima "pečat i garancije Evropske unije".


Извор[уреди]