Preduzeće Beogradski maraton tvrdi da je vlasnik trke

Извор: Викиновости


13. februar 2013.
Beograd/ Srbija (Beta) Gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević i predsednik Atletskog saveza Beograda (ASB) Jovan Šurbatović nameravaju da na bespravan način preuzmu organizaciju Beogradskog maratona, saopštilo je u sredu preduzeće "Beogradski maraton d.o.o".

Kovačević, Šurbatović i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković su na konferenciji za novinare u utorak saopštili da je preduzeću "Beogradski maraton d.o.o" 2012. godine istekao ugovor o organizaciji Beogradskog maratona i da je potpisan novi sa ASB-om kao novim organizatorom.

Oni su istakli da je do promene organizatora Beogradskog maratona došlo jer je preduzeće "Beogradski maraton d.o.o" u velikim dugovima.

Preduzeće "Beogradski maraton d.o.o." smatra da je na toj konferenciji iznet niz neistina u vezi sa poslovanjem preduzeća "sa ciljem da nanesu štetu manifestaciji kakva je Beogradski maraton i njenom vlasniku, preduzeću 'Beogradski maraton d.o.o'".

"Kovačević i Šurbatović su potvrdili svoju nameru da na bespravan način preuzmu organizaciju Beogradskog maratona, zaštićenog autorskog dela kojim isključivo raspolaže 'Beogradski maraton d.o.o.' i počinili krivična dela za koje je zakonom zaprećena kazna zatvorom u trajanju od tri do osam godina", navodi se u saopštenju.

Izvor[уреди]