Predstavnici Srba: Uklanjanje barikada zavisi od situacije

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

9. август 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Predsednici četiri srpske opštine na severu Kosova i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga poručili su u utorak uveče da Srbi treba da sačuvaju mir i jedinstvo i da će barikade biti uklonjene u zavisnosti od situacije na terenu.

Predsednici opština i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga, Krstimir Pantić, Slaviša Ristić, Dragiša Milović, Branko Ninić i Radenko Nedeljković su gostujući na televiziji Most istakli da sporazum sa Kforom ima manjkavosti, ali da ne sme biti uzrok podela među Srbima na severu Kosova.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković je ocenio da je neophodno sačuvati mir i jedinstvo.

„Nastavićemo kontakte s predstavnicima međunarodne zajednice i od njih ćemo tražiti da poštuju Rezoluciju 1244 (Saveta bezbednosti UN), to sam rekao i novom šefu Unmika na Kosovu“, rekao je Nedeljković i ukazao da je Kfor stao na stranu Prištine i da je potrebno da se ta međunarodna misija vrati u okvire svog mandata.

„Složili smo se i da sporazum ima mnogo manjkavosti, ali on je u jednom trenutku stabilizovao prilike na terenu i zbog toga ne sme da bude uzrok naših sukoba i podela“, rekao je Nedeljković i upozorio da se mora pratiti njegova primena na terenu.

Извор[уреди]