Пређи на садржај

Predstavnici MMF-a danas razgovaraju sa Ljajićem

Извор: Викиновости12. фебруар 2010.
BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Predstavnici Medjunaronog monetarnog fonda (MMF) razgovaraće danas u Beogradu s ministrom rada i socijalne politike Srbije Rasimom Ljajićem u okviru treće revizije kreditnog stend-baj aranžmana.

U okviru dvonedeljnih razgovora koji su počeli 9. februara, Misija MMF-a je razgovarala s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, potpredsednicima Vlade Mlađanom Dinkićem i Jovanom Krkobabićem i ministarkom finanisija Dianom Dragutinović.

Razgovori se obavljaju u okviru redovnih godišnjih konsultacija, uz istovremenu reviziju stend-baj aranžmana od 2,9 milijardi evra. Do sada su povučene dve rate tog kredira u ukupnoj vrednosti 1,12 milijardi evra, a uzimanje treće od 350 miliona evra zavisiće od novog izveštaja Misije MMF-a.

Srbija se sporazumom sa MMF-om obavezala da će smanjiti izdatke za isplate zarada budžetskih korisnika, odnosno da će te plate, kao i penzije, biti zamrznute u 2010. godini. Sporazum predviđa i otpuštanje viška zaposlenih u državnoj administraciji i usvajanje novog zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.


Извор[уреди]