Пређи на садржај

Predstavljena knjiga Totalna rasprodaja Mire Furlan

Извор: Викиновости


Mira Furlan
Mira Furlan

28. октобар 2010.
BEOGRAD, 28. oktobra 2010. - Knjiga tekstova koje je glumica Mira Furlan pisala za hrvatski list "Feral tribjun", predstavljena je u četvrtak na Sajmu knjiga u Beogradu.

Furlan je rekla da je knjiga naslov "Totalna rasprodaja" dobila po jednom od tekstova - eseju o njenoj frustraciji svetom u kome je sve na rasprodaju i gde ne postoji ništa osim rasprodaje svih vrednosti.

"Danas i ideje postoje samo ako se mogu rasprodati, i ništa više nema vrednost ukoliko nije na prodaju. Ja ne volim takav svet, u njemu nisam odrasla i on je za mene nov i u njemu se ne snalazim. Iz tog teksta je proizašao i naslov knjige, kao metafora za moje viđenje sveta u ovom trenutku", rekla je Furlan na Sajmu.

Knjiga je skup tekstova koje je pisala za "Feral tribjun", kako je rekla: na neki način su to njeni izveštaji iz Amerike o stvarima koje su joj bile zanimljive. "To su crtice o... stvarima, ...izveštavanje sa izbora, kao i događaji koje sam ja videla u novinama, na televiziji, i koji su mi se učinili zanimljivim, a ja sam sve to povezivala sa mojim životom", rekla je ona.

Mira Furlan je potpisivala svoju knjigu na štandu izdavačke kcuhe Samizdat B92 koja ju je objavila, i družila se sa čitaocima.


Извор[уреди]